Jdi na obsah Jdi na menu

Ian Somerhalder - Damon Salvatore

Damon SalvatoreZákladní info:

Damon je starší Stefanův bratr a narodil se v 19. století. Má italské předky, ale vyrůstal v zakládajícím se městě Mystic Falls. Zde poznal překrásnou Katherine Pierce, kterou vzal jejich otec Giuseppe Salvatore pod ochranná křídla. Místní ale odhalili, že je Katherine upír, a tak všechny upíry zavřeli v kostele a zapálili ho. Damon i Stefan zemřeli, když se snažili Katherine zachránit a od té doby žije Damon jako upír, kterému na nikom už nezáleží a jeho jediným cílem je osvobodit Katherine. Když však blíže poznává Elenu, začne se do ní zamilovávat a díky její ochraně i znovu sbližovat se svým bratrem.

 

Podrobnější popis:

Damon přijíždí do Mystic Falls, aby se mohl mstít svému nenáviděnému mladšímu bratrovi Stefanovi, který se na rozdíl od Damona neživí lidskou krví. Jejich nepřátelství způsobila jediná žena-upírka, Katherine Pierce, do které se oba bezhlavě zamilovali.
Damon na rozdíl od Stefana pije lidskou krev a ani přinejmenším se mu nepříčí zabíjet nevinné občany, mezi jehož první oběti v Mystic Falls patřil mladý pár na cestě domů. První oběť, která zde přežila jeho útok, byla Vicki. Mattova sestra, která po té co ji Jeremy a Elena našli v bezvědomí v lese, se probudila v nemocnici a řekla Mattovi, že ji pokousal upír. Damon ji nejdříve chtěl použít, aby donutil Stefana pít lidskou krev, ale když ho nezlomil, použil přesvědčovací vlastnost a nechal ji zapomenout. Aby mohl být Damon v Stefanově a Elenině blízkosti využije Caroline jako zástěrku, čímž si vyslouží od Eleny pozvání do domu, a i jako příležitostný zákusek.

Když se Stefan snaží přesvědčit, že je v Damonovi aspoň kousek lidskosti, napadne a zabije místního učitele a trenéra Tannera, aby mu dokázal pravý opak. Během párty na oslavu zakladatelů získá tajně skrytý krystal, který nechá u Caroline. Elena si však všimne Carolininých kousanců a vyčte to Damonovi, který se rozhodne zamést stopy, když se však Caroline napije, ztratí vědomí, neboť Stefan během večírku přidával do jejího pití sporýš. Damon tak trčí zavřený v rodinném sklepení, kde stále více slábne. Z posledních sil se mu podaří na dálku přesvědčit Caroline, aby přišla a pomohla mu. Než ji však stihne zabít, postaví se mu do cesty strýc Zach, kterého bez slitování zabije. Protože Damon nemá svůj prsten, nemůže na světlo a Caroline uteče. V noci narazí na partu drogově závyslých teenagerů mezi nimiž je i Vicki. Po té, co všechny vysaje a zabije, zjistí, že je Vicki stále naživu, a tak se rozhodne ji proměnit v upíra. Stefan se snaží přesvědčit Vicki, že nemusí pít lidskou krev, ale je Loganem postřelen dřevěnou kulkou. Damon Stefana zachrání se slovy: „Jestli tě někdo zabije, tak to budu já.“

Damon se vydává za příbuzného Zacha, který zásoboval Radu sporýšem, a tak se za pomoci šerifky Forbesové (matka Caroline) dozvídá o situaci upírů ve městě. A aby odvrátil jakékoli podezření, napadne místního chlapce a změní paměť jeho přítelkyni, která obviní Lexi, nejstarší a nejlepší upíří kamarádku Stefana. Šerifka a její pomocníci ji chtějí převézt na bezpečnější místo, ale když se probere, napadne šerifku. Aby si damon získal důvěru, probodne Lexi dřevěným kolíkem.Zatímco se Stefan snaží opět s Damonem sblížit, odhalí mu Damon skutečný důvod, proč se vrátil do Mystic Falls: aby otevřel hrobku a znovuvzkřísil uvězněnou Katherine za pomoci krystalu patřícího čarodějnici Emily. Bonnie, která teď vlastní krystal, posedne duch Emily a ačkoli ji Damon připomněl, že stolu před stoletím uzavřeli dohodu, Emily krystal zničí a opustí Bonnieino tělo. Rozzuřený Damon Bonnie napadne, ale Stafan mu zabrání jí zabít. Damon však ve svém snažení přivést Katherin zpět nepovoluje, a tak po té, co vytáhne Elenu z rozbitého auta, vezme ji s sebou do Georgie za svou starou přítelkyní a čarodějnicí Bree. Od ní chce získat jiný způsob, jak vysvobodit Katherin, ale po té, co o něm řekne Lexinu příteli, který Damona napadne, ale ušetří ho kvůli Eleně. Předtím než Damon odjíždí zpět do Mystic Falls, Bree mu řekne o způsobu jak otevřít hrobku, ale Damon ji stejně jako odplatu zabije. Když je Elena v nebezpečí a pronásledovaná cizím upírem, pomáhá Stefanovi ji ochránit a předtím než ho zabijí, prozradí jim, že odpověď jak přivézt Katherin zpět leží ve starém deníku Johna Gilberta. Damon se tedy v jeho hledání spojí se Stefanem a Elenou, ale po té, co je najde s deníkem, který se před ním snažily ukrást, po té co přinutí Elenu napít se své krve, vyhrožuje Stefanovi, že ji zabije a oba opět získají upíří přítelkyni. Damon deník získá. Nakonec se však spojí s Bonnie a její babičkou, které otevřou dveře do hrobky, kde zjistí, že Katherin v hrobce nikdy nebyla. Anna navíc připustí, že Katherin viděla v Chicagu už v roce 1983, a i když Katherine věděla, kde Damon je, bylo jí to jedno. Damon tak svůj žal utápí v alkoholu. Když je Stefan zajat jedním z upírů vysvobozených z hrobky, Frederickem, spolu s Elenou a Alarickem ho vysvobodí a zabijí většinu upírů.

Při setkání s Johnem Gilbertem, který se vrací do města, je překvapen, kolik toho o něm a bratrovi ví, a tak se ho rozhodne zabít. John však stejně jako Alaric vlastní prsten, díky kterému nemůže zemřít.
Isobel, Elenina biologická matka se vrací do města a snaží se od Damona získat záhadní Johnovo zařízení. Damon ji ho ale nehodlá dát, a tak unese Jeremyho, aby mohla Elenu vydírat. Když ji Elena vynález předává, ptá se, jak věděla, že ho od Damona získá a Isobel ji řekne, že proto, že je Damon do ní také zamilovaný. Damon to nepopře.
Na Den zakladatelů se Damon účastní bitvy o Mystic Falls, ale je zasažen Johnovým vynálezem proti upírům a zavřen ve sklepě, který John zapálí. Naštěstí ho Stefan za pomoci Bonnie zachrání. Na konci dne jde Damon navštívit Jeremyho, aby mu řekl o Anně. Na cestě ven narazí na Elenu a děkuje ji, že ho zachránila a potom se políbí. Damon však netuší, že je to Katherine.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář