Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paul Wesley - Stefan Salvatore

5. 11. 2012

Datum narozeni: 23.7.1982
Místo narození: New Brunswick, New Jersey
Celým jménem: Thomas Wasilewski
 

Rodina

Paul se narodil jako Paul Thomas Wasilewski v New Brunswicku, ale spolu se svou starší sestrou Monikou a dvěma staršími sestrami Julii a Leah vyrůstal v Marlboru.

 

O Paulovi

Paul chodil na Christian Brothers Academy v Lincroftu v New Jersey a na Marlboro High School. Během prvního ročníku byl obsazen do telenovely Guiding Light jako Max Nickerson, a tak přestoupil na Lakewood Prep School v Howell, New Jersey, která mu vyhovila v jeho herecké kariéře. Odtud odmaturoval v roce 2000 a nastoupil na Rutgers University, ze které však odešel, za podpory svých rodičů, už po prvním semestru, protože mu bylo nabízeno stále více rolí a on si uvědomil, že může udělat kariéru v hereckém šoubyznysu.

Od roku 2005 se sám začal uvádět jako Paul Wesley. Když byl dotázán proč si změnil své umělecké jméno, prohlásil: „Moje rodné jméno má příliš obtížnou výslovnost, a tak jsem požádal svou rodinu si ho změnit.“

Objevil se například v seriálech jako 24, 8 Simple Rules, Army Wives, Cane, Everwood, Smallville a The O.C. Hlavní roli ztvárnil v minisérii Fallen padlého anděla.

Nejvíce ho však zatím proslavila role Stefana Salvatora, upíra okouzleného mladou dívkou Elenou.

 

Zajímavosti

 

  • Má polské předky.
  • provozuje snowboarding a hraje lední hokej.
  • Také projevil zájem o režírovaní a psaní.

    Filmografie

    Seriálové role
    2009-20?? The Vampire Diaries ... Stefan Salvatore (? epizod)
    2009-2010 24 hodin (24) ... Stephen (4 epizody)
    2008-2009 Army Wives ... Logan Atwater (5 epizod)
    2008 Odložené případy (Cold Case) ... Petey Murphy ´08 (Bad Reputation)
    2007 Žralok (Shark) ... Justin Bishop (Shaun of the Dead)
    2007 Cane ... Nick (3 epizody)
    2007 Fallen ... Aaron Corbett (3 epizody)
    2006 Drzá Jordan (Crossing Jordan ) ... Quentin Baker (Thin Ice)
    2005 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (Law & Order: Special Victims Unit) ... Luke Breslin (Ripped)
    2005 Kriminálka New York (CSI: NY) ... Steve Samprass (Grand Murder at Central Station)
    2004 Kriminálka Miami (CSI: Miami ) ... Jack Warner Bradford (Legal)
    2003-2004 Everwood ... Tommy Callahan (9 epizod)
    2003-2004 8 Simple Rules ... Damian (2 epizody)
    2003 O.C. (The O.C.) ... Donnie (The Outsider)
    2003 Smallville ... Lucas Luthor (Prodigal)
    2002 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (Law & Order: Criminal Intent) ... Luke Miller (Malignant)
    2002-2005 American Dreams ... Tommy DeFelice (11 epizod)
    2001-2002 Wolf Lake ... Luke Cates (10 epizod)
    2000 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (Law & Order: Special Victims Unit) ... Danny Burrell (Wrong Is Right)
    1999-2001 The Guiding Light ... Max Nickerson #2 (6 epizod)
    1999 Another World ... Sean McKinnon (1 epizoda)

Zdroj: http://www.edna.cz/vampire-diaries/herci/paul-wesley.asp

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář