Jdi na obsah Jdi na menu

The Vampire Diaries - úvod

5. 11. 2012

Sedmnáctiletá Elena Gilbert (Nina Dobrev) a její patnáctiletý bratr Jeremy (Steven R. McQueen) se již čtyři měsíce vypořádávají s tragickou nehodou, při které zemřeli jejich rodiče. Teď bydlí u své tety Jenny (Sara Canning), která dělá vše pro to, aby byla tím nejlepším náhradním rodičem.

Elena byla vždy hvězdou třídy - krásná, populární a přátelská. Překonat žal jí pomáhájí její nejlepší kamarádky Bonnie (Katerina Graham) a Caroline (Candice Accola) i bývalý přítel Matt (Zach Roerig). Jeremy se však vydá na nebezpečnější cestu - aby skryl svoji bolest, začne užívat drogy. Také nechápe, proč ho Mattova sestra Vicki (Kayla Ewell) najednou odmítá a začíná chodit s Tylerem (Michael Trevino).

Když začne nový školní rok, do školy nastoupí nový student Stefan Salvatore (Paul Wesley). Nikdo však nemá ani ponětí, že Stefan je několik století starý upír. Elena i Stefan se navzájem přitahují, i když se jí někdy zdá Stefanovo chování poněkud podivné. Při jedné párty se oba poznávají blíže, avšak noční radovánky jsou přerušeny - Vicki je nalezena s krvavými ranami na krku.

Stefan se raději vrací domů, kde na něj čeká jeho starší bratr Damon (Ian Somerhalder), jehož neviděl už 15 let. Damon je také upír a oba bratři za sebou mají dlouhou a nepříliš šťastnou historii. Damon nechápe Stefanovo odmítání násilí a brutality, ale rozumí jeho zájmu o Elenu. Elena totiž vypadá úplně stejně jako dívka, kterou Stefan před více než stoletím miloval a kterou se pokoušel získat i Damon. A nyní tito dva bratři - jeden hodný a jeden zlý - vedou válku o Elenu, její rodinu a o její přátele...

Seriál je založen na stejnojmenné sérii knih od spisovatelky L.J. Smithové. Za převedením na televizní obrazovky stojí Kevin Williamson (Dawsonův svět). Pilotní epizoda byla odvysílána 10. září 2009 na stanici The CW.

Upíří deníky - 01x03 - Friday Night Bites



Zdroj: http://www.serialzone.cz/serial/upiri-deniky/#ixzz2BKXGiDne

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář